Ehliyet Randevu İptal
Ehliyet randevu iptal işlemi oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Son dönemlerde Nüfus Müdürlüğünde yapılan işlemler için artık randevu almak gerekiyor. Her işlem için gerekli olan randevu ehliyet işlemleri için de geçerlidir. NVİ sistemi üzerinden alınan randevular oldukça kolay bir şekilde iptal edilebilmektedir. Gerekli olan yalnızca adımları takip etmek olacaktır.
NVİ üzerinden ehliyet için randevu aldıysanız ve bunu iptal etmek istiyorsanız kısa süre içinde bu işlemi tamamlayabilirsiniz. Birkaç gün sonraya ya da bir hafta sonraya alınan randevular zaman zaman bazı nedenlerden dolayı iptal edilmek istenebiliyor. Kişilerin farklı bir işi çıkabiliyor ya da rahatsızlanabiliyor. Böyle durumlarda ise gitmeyecekleri kesin ise iptal yoluna gitmek istiyorlar.
Ehliyet Randevu İptal Edilmez İse Ne Olur
Ehliyet çıkarma ya da değiştirme randevunuza gidemeyecekseniz mutlaka iptal etmeniz gerekmektedir. Aksi halde istenmeyen sonuçlar ile karşılaşmak kaçınılmaz oluyor. Randevunuzu aldıktan sonra iptal etmeden gitmemezlik yapar iseniz ilkinde bir sorun olmamaktadır. Ancak 2 kez randevuyu iptal etmeyerek gitmemezlik yaparsanız 1 ay içinde bir daha randevu almanız mümkün olmayacaktır.
Ehliyet randevunuza gidemeyecekseniz mutlaka iptal ediniz. Düşünüldüğü kadar zor bir işlem olmadığı için yalnızca birkaç dakikanızı ayırarak ehliyet randevu iptali işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Gerekli adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Randevuyu iptal ederek daha sonra müsait olduğunuz bir zamanda yeniden randevu alabilirsiniz.
Ehliyet Randevu Nasıl İptal Edilir?
Ehliyet randevusu aldınız ancak işiniz çıktı ve gidemeyecek iseniz randevunuzu iptal etmek isteyebilirsiniz. Ehliyet randevu iptali için gerekli adımlar:
- NVİ web sitesine giriş yapınız.
- Burada sisteme girmeniz germektedir.
- Gerekli bilgiler ile sisteme giriş yaptıktan sonra ‘randevularım’ kısmına giriniz.
- Bu kısımda aktif olan randevularınızı görmeniz mümkün olacaktır.
- Aktif randevunuzu buradan kolay bir şekilde iptal edebilirsiniz.
- Dilerseniz ALO 199 numarasını arayarak randevunuzu iptal etmek istediğinizi söyleyebilirsiniz.
Bahsedilen seçeneklerden birisini tercih ederek gerekli adımlar ile randevunuzu iptal etmeniz mümkün olacaktır. Ancak bu işlemi yapmak için çok gecikmemelisiniz. Randevunuza son yarım saat kalana kadar randevu iptal işlemini yapmanız mümkün olacaktır.
Ehliyet Randevu İptali
Ehliyet randevunuzu iptal etmek yerine dilerseniz saatini ya da tarihini değiştirebilirsiniz. Bu işlemleri de iptal işlemlerinde olduğu gibi NVİ üzerinden yapabilirsiniz. Ancak bir daha ne zaman gidebileceğiniz hakkında bir fikriniz ve tahmininiz yok ise randevunuzu iptal etmek en sağlıklı karar olacaktır.
Ehliyet randevu iptal işleminizi tamamladıktan sonra uygun olduğunuz bir vakit için hemen yeniden randevu alabilirsiniz. Böylelikle hiçbir şekilde sorun yaşamamış olursunuz. Ehliyet randevunuza gidemeyecek iseniz kesinlikle randevu iptal işlemini yapmayı unutmayınız. Randevunuzu iptal ettikten sonra yeniden randevu alır iseniz aynı bilgileri girmelisiniz. Randevunuza gider iken gerekli belgeleri yanınızda götürmeyi unutmayınız. Aksi halde işlemleriniz doğru bir şekilde yapılamayacaktır.
ÖNEMLİ UYARILAR:
Randevu seçenekleri olarak:
Kendi adınıza, babanızın adına, anneniz adına, eşiniz adına, oğlunuz adına, kızınız adına ve vasisi olduğunuz birey adına randevu alabilirsiniz. Yani randevuya ailecek gidebilirsiniz.
Bu sistem üzerinden T.C.Kimlik Kartı randevusu da alınabiliyor.
YENİ EHLİYET RANDEVU ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
Artık online olarak gerçekleştirilecek olan ehliyet işlemleri için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan ‘surucurandevu.egm.gov.tr’ web sitesinin kullanılması gerekmektedir. Sürücü Belgesi Randevu Sistemi ana sayfasında bulunan ‘Randevu Al’ butonuna tıklayan vatandaşların önüne 3 seçenek gelecektir. Bu seçenekler şunlardır;
İlk müracaat için gerekli belgeler;
-Sürücü Belgesi Dosyası
-Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
-Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası
-Sürücü Sağlık Raporu
-Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz
-2 adet fotoğraf (5×6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalık fotoğraf)
-Kan Grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
Yenileme / Değiştirme için gerekli belgeler;
-Eski sürücü belgesi
-Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
-Sürücü sağlık raporu
-15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz
-2 adet fotoğraf (5×6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)
-Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.
Yıpranma veya kayır nedeniyle yenileme için gerekli belgeler;
-Eski sürücü belgesi
-Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
-Sürücü sağlık raporu
-15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz
-2 adet fotoğraf (5×6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)
-Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.
YENİ SÜRÜCÜ BELGELERİNİN GEÇERLİLİK SÜRESİ KAÇ YIL OLACAK?
M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olarak düzenlenmektedir. Mevcut olan eski sürücü belgeniz ise yeni tip sürücü belgeleri verilmeye başlandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olup, 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgesi ile değiştirmeniz gerekmektedir.